Työkykyvalmentaja

Työkykyvalmentaja tarjoaa yritykselle kokonaisvaltaista tukea työkyvyn ja työhyvinvoinnin kehittämiseen. Valmentajamme auttavat tunnistamaan työntekijöiden terveyteen ja työkykyyn liittyviä haasteita sekä kehittävät ratkaisuja, joilla koko työyhteisön hyvinvointia ja yrityksen tuottavuutta voidaan parantaa.

Työkykyvalmentaja etsii työkyvyn ylläpitämiseen tukitoimenpiteet

Työkykyvalmentaja auttaa paitsi kartoittamaan työkykyyn liittyviä ongelmakohtia, myös kehittämään konkreettisia ratkaisuja niiden ennaltaehkäisemiseksi ja korjaamiseksi. Työkykyvalmentajan palvelu voi kattaa esimerkiksi yksilöllisen työkykyselvityksen, työkykysuunnitelman laadinnan sekä työkyvyn kehittymisen seurantaa.

Työkykyvalmentajamme tarjoavat myös tukea esihenkilötyöhön, työkykyjohtamiseen ja työkykykulttuurin kehittämiseen. Yhteistyömallimme mahdollistaa räätälöidyt ratkaisut, jossa palvelukokonaisuus rakennetaan vastaamaan aina yrityskohtaisiin haasteisiin ja tarpeisiin. vastaavat kunkin organisaation tarpeisiin. Palvelumme pohjautuu tiiviiseen yhteistyöhön niin yritysten johdon, esihenkilöiden kuin työntekijöiden kanssa, mikä auttaa vahvistamaan koko työyhteisön toimivuutta ja rakentamaan pitkän aikavälin työhyvinvointia.

Ota yhteyttä

Työkykyvalmentajan palvelumme tarjoavat tukea kaikille organisaation tasoille

  • Yritykselle: Työkykyvalmentajamme auttavat yritystä tunnistamaan työkykyyn vaikuttavia tekijöitä ja kehittämään käytännöt, joilla työyhteisön hyvinvointia voidaan tukea pitkäjänteisesti. Valmentajamme auttavat rakentamaan ja ylläpitämään työkykykulttuuria, jossa työkykyyn liittyviin haasteisiin voidaan reagoida mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
  • Esihenkilöille: Tarjoamme esihenkilöille räätälöityä valmennusta ja käytännön työkalut haastavien tilanteiden käsittelyyn, kuten työkykykeskusteluihin ja työn mukauttamiseen. Lisäksi autamme esihenkilöitä omien vuorovaikutus- ja työkyvyn johtamisen taitojen kehittämisessä.
  • Työntekijälle: Työkykyvalmentaja tarjoaa työntekijälle yksilöllistä palvelua, jossa keskitytään työkyvyn nykytilanteen kartoittamiseen, tarvittavien tukitoimenpiteiden määrittämiseen ja niiden toteuttamiseen. Moniammatillinen työkykyasiantuntijoiden tiimimme varmistaa, että yrityksen työntekijät saavat kaiken tarvittavan tuen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja työssä suoriutumiseen.

Työkykyvalmennus ja työkyvyn tuki perustuvat neliportaiseen ratkaisumalliin

  • Työkykyselvitys: Selvitys voi sisältää esimerkiksi keskusteluja, työkykykyselyjä sekä TYKY-Klinikan moniammatillisen tiimin arvioita. Tarkoituksena on saada kokonaiskuva työkykyyn vaikuttavista tekijöistä ja tunnistaa mahdolliset ennaltaehkäisevät toimet.
  • Työkykysuunnitelma: Ammattilaisemme auttavat laatimaan yksilöllisen työkykysuunnitelman, joka sisältää selkeät tavoitteet ja käytännön toimenpiteet työkyvyn tukemiseksi. Suunnitelma voi kattaa esimerkiksi työn mukauttamista, valmennusta, kuntoutusta tai muita tukitoimia.
  • Toteutus: Työkykyvalmentaja ohjaa ja tukee työntekijää sovittujen toimenpiteiden toteuttamisessa. Toteutus voi sisältää esimerkiksi yksilöllistä valmennusta, työjärjestelyitä tai muuta asiantuntijakonsultaatioita. 
  • Seuranta: Työkykyprosessin edistymistä seurataan säännöllisesti, ja työkykysuunnitelmaa päivitetään tarpeen mukaan. Työkykyvalmentaja arvioi yhdessä työntekijän ja esihenkilön kanssa toteutettujen toimenpiteiden vaikuttavuutta ja varmistaa, että työkykyä tukevat ratkaisut ovat tehokkaita pitkällä aikavälillä.

Työkykyvalmentaja – UKK

Mikäli et löydä alta vastausta kysymykseesi, ota meihin rohkeasti yhteyttä! Autamme löytämään ja rakentamaan juuri tarpeeseesi sopivan ratkaisun.

Työkykyvalmennus ja lyhytkuntoutus ovat palveluja, joiden tavoitteena on parantaa työntekijän työkykyä ja jaksamista. Valmennus voi keskittyä esimerkiksi stressinhallintaan, fyysiseen kuntoon, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon, psyykkiseen hyvinvointiin tai työergonomian parantamiseen. Valmennus sisältää yleensä 12+8 käyntikertaa.

Työkykyvalmennus on suunnattu työntekijöille, jotka kokevat haasteita työkykynsä kanssa, kuten uupumusta, kroonisia sairauksia tai muita jaksamiseen vaikuttavia tekijöitä. Valmennus toimii myös työkykyä edistävänä ennaltaehkäisevänä tukena.

Työkykyvalmennus tai -kuntoutus voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmämuotoisena. Toteutustapana voivat olla lähitapaamiset, etäyhteydet tai näiden yhdistelmä. Palvelu voi sisältää muun muassa psykologista tukea, fysioterapiaa, liikuntaohjausta ja työergonomian parantamiseen liittyvää ohjausta.

Valmennus auttaa työntekijöitä kehittämään henkilökohtaisia resurssejaan sekä keinoja selviytyä työn ja elämän haasteista. Lisäksi se vahvistaa työssä jaksamista ja vähentää stressiä. Valmennuksen tavoitteena on työkyvyn palauttaminen ja ylläpitäminen pitkällä aikavälillä.

Työnantajat voivat tarjota työkykyvalmennusta osana työhyvinvointipalvelujaan. Valmennuksen avulla työnantaja voi tukea työntekijöidensä työkykyä ja vähentää sairauspoissaoloja.

Työntekijä tai esihenkilö voi tehdä aloitteen työkykyvalmennukseen ohjauksesta. Valmennuksen tarpeen kartoittamiseksi ja suunnitelman laatimiseksi ajan voi varata yritykselle nimetyn työkykyasiantuntijan kautta.

Usein työkykyvalmennus sisältyy yrityksen tarjoamiin hyvinvointipalveluihin, jolloin siitä ei aiheudu suoria kustannuksia työntekijälle.

Työkykyvalmennuksen kesto riippuu työntekijän tarpeista ja tavoitteista. Näin ollen työkykyvalmennus voi olla kertaluonteinen valmennuskerta tai pidempikestoinen, useamman kuukauden mittainen jakso.

Työkykyvalmennus edistää työntekijöiden jaksamista ja työhyvinvointia, mikä vähentää sairauspoissaoloja, lisää työmotivaatiota ja parantaa työn tuottavuutta. Pitkällä aikavälillä työkykyvalmennus tukee yrityksen kilpailukykyä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tutustu myös muihin palveluihimme

Kysy lisää palvelustamme